- 6 dl vehnäjauhoja
- 3 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vanilliinisokeria
- 2 dl sokeria
- 200 gr rasvaa
sekä vielä 1,5 desilitraa tuota hieman happamaksi päässyttä kermaa.
Sekoitetaan jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeria yhteen. Vatkataan pehmeä rasva ja sokeri, jonka jälkeen seokseen lisätään tuo kerma. Pienen vatkaamisen jälkeen yhdistetään siivilän kautta jauhoseos rasvaseokseen.
Taikina laitetaan reiluksi puoleksi tunniksi jääkaappiin, jonka jälkeen siitä pyöritellään pieniä pyöreitä kakkusia uunipellille levitetylle leivinpaperille. Paistetaan 175 asteisessa uunissa arviolta 15 minuuttia, annetaan jäähtyä kunnolla ja nautitaan kahvin tahi maidon kera.
Parhaimmillaan nämä Hanna-tädin kakkuset ovat muutamien päivien päästä, mutta harvoinpa niitä on silloin enää jäljellä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti