keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Mustikkaraparperipiirakkaa

Vihdoinkin raparperit kasvavat...niistä ja viime vuoden mustikoista voi laatia vaikka tämän piirakan;

100 gr voita
1 dl kermaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
3 munaa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sulata voi kattilassa ja lisää kerma, keitä seosta lyhyt hetki. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Yhdistä sulanut kermavoiseos vaahtoon ja siivilöi kuivat aineet mukaan. Sekoita lastalla varovasti yhteen.

Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele päälle 2-3 dl raparperinpaloja sekä vajaa desilitra mustikoita. Jos mustikat ovat pakkasen jäljiltä kovin vetisiä, sekoita niihin ensin hieman siilattuja perunajauhoja. Ripottele koko komeuden päälle hieman sokeria ja kanelia.

Paista 175-200 asteessa vajaa puoli tuntia eli kunnes pinta on kauniin ruskehtava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti