lauantai 31. elokuuta 2013

Leivän leivontaa lähituntumalla




Kaksi limppua valmistuu näppärästi vaikkapa tällä tavalla;


Puoli litraa lämpöistä vettä
Pussillinen kuivahiivaa
Noin 0,5dl siirappia
Noin 0,5dl öljyä tms
Ruokalusikallinen suolaa
Ruokalusikallinen maitojauhetta
Vajaa kourallinen tuoreita puolukoita
Vajaa kourallinen kaurahiutaleita
Noin 2dl perunamuusia
Noin 5dl sämpyläjauhoja
Sopiva määrä vehnäjauhoja


Sekoita pieneen määrään jauhoja kuivahiiva sekä suola. Lisää lämmin vesi. Vispaa kunnolla sekaisin.

Lisää siirappi ja perunamuusi voimakkaasti vatkaten ja sen jälkeen em. kuiva-aineet järjestyksessä.

Alusta käsin ja lisää öljyä tai sulatettu margariinia sopivassa välissä.

Älä tee taikinasta liian kovaa, vaan anna sen jäädä aavistuksen verran puuromaiseksi.

Kohota noin 30-40 minuuttia ja leivo jauhojen kanssa kaksi limppua.

Kohota pellillä leivinpaperin päällä vähintään 40 minuuttia.

Vedä muutama viilto terävällä veitsellä leipien pintaan.

Paista ensin 250 asteisessa uunissa viisi minuuttia ja laske sitten lämpötila 200 asteeseen. Leivät ovat valmiit, kun niitä pohjaan kopautettaessa kuuluu kumea ääni ja väri on kauniin ruskeahko.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti