torstai 12. toukokuuta 2016

Pataleipä - yksinkertainen herkku rapealla kuorella


3,5 dl sämpyläjauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
2tl suolaa
0,5tl kuivahiivaa
3,5 dl vettä

Sekoita kuiva-aineet ja lisää 42 asteinen vesi. Sekoita mutta älä vaivaa. Laita kulhon päälle muovikelmu ja kohota 12-24 tuntia

Laita pöydälle jauhoja jotta saat muotoiltua pyöreän leivän, mutta älä vaivaa taikinaa muuta kuin otat "ilmat pois"

Laita liinan alle puoleksi tunniksi kohoamaan

Laita samalla kylmään uuniin kannellinen pata jonka voit halutessasi öljytä kevyesti. Säädä uuni 225 asteeseen

Kun puoli tuntia on kulunut, siirrä kohonnut leipä tulikuumaan pataan, tee muutama koristeviilto ja ripottele jauhoja hieman päälle - ja laita kansi päälle. Paista puoli tuntia, ota kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia

Kumoa valmis leipä leivinpaperin päälle. Älä peitä leipää niin saat rapean kuoren!

Syö pois


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti