lauantai 5. marraskuuta 2011

Naudan sisäpaistia ilman hienostelua

Otetaan noin kilon painoinen naudan sisäpaisti ja pyyhitään se talouspaperilla huolellisesti. Etsitään kaapista vaikka lasinen, kannellinen kulho ja heitetään lihakimpale sinne. Noukitaan jääkaapista herkullinen Aroi "Aito Thati valkosipulichilikastike" pullo ja levitetään tätä herkkua muutama ruokalusikallinen kulhoon. Lisätään kolmipippurijauhetta ja suolaa omantunnon mukaan. Lisäksi pilkotaan pari kolme porkkanaa hieman makua pyöristämään. Pyöritellään paisti kunnolla tässä liemessä ja pistetään kansi päälle. Annetaan maustua huoneenlämmössä pari tuntia.



Valitaan kaapista valurautapannu, mille lorautetaan oliiviöljyä ja lohkaistaan vielä perään Sunnuntaimargariinia ruokalusikallinen. Paistetaan liha joka puolelta sopivan ruskeaksi ja siirretään se uudestaan lasikulhoon. Puhdistetaan varmuuden vuoksi lihalämpömittari ja törkätään se paistin paksuimpaan kohtaan.



Uuni on tietysti laitettu hetkeä aikaisemmin lämpenemään 150 asteeseen. Kulho paisteineen uuniin ja noin parin tunnin odotuksen jälkeen sammutetaan uuni. Odotetaan vielä pieni tovi ja otetaan paisti uunista.



Laitetaan se kuistille yön yli, tehdään sunnuntaina aitosuomalainen perunamuusi ja syödään hyvällä ruokahalulla neljään pekkaan koko paisti viipaloituna joko lämmitettynä tai kylmänä.



Juomaksi käy olut, viini, vesi, maito ja cokis. Ihan sama....Hienostelu ei kuulu tähän blogiin eikä oikeastaan mihinkään...........

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti