lauantai 22. lokakuuta 2011

Banaanisämpylöitä

Paistoaika 250 asteessa noin 10 minuuttia
Katselin eilen City-Marketin leipien hintoja ja päätin tehdä tämän päivän sämpylät taas kerran ihan itse. Puoleen litraan vettä sekoitin ensin jonkin verran suolaa sekä vajaan puoli desilitraa tummaa siirappia. Samalla sekoitin toisessa kulhossa pussillisen kuivahiivaa pariin desilitraan ruisjauhoja. Muistin myös laittaa puoli desilitraa oliiviöljyä lämpenemään hellalle metallisessa mittakupissa.

Vesiseokseen sekoitin ensin pari desilitraa luomukaurahiutaleita sekä tietysti tuon ruisjauhon kuivahiivoineen. Voimakkaalla kädellä (!) vispasin mukaan mikroaaltouunissa 30 sekuntia lämmittämäni porkkanaraasteen sekä lautasella haarukalla musertamani banaanin puolikkaan. Kun taikinan alku alkoi hieman kuplia, aloin lisäämään tavallisia vehnäjauhoja sen verran, että lopputulos oli mukavan kiinteä.

Sen jälkeen vain liina kulhon päälle ja kulho takan päälle lämpöön. Itse lähdin haravoimaan.

Kun olin saanut yhden vaahteran lehdet kompostiin, oli aika leipoa sämpylät. Vaivasin taikinaa jauhotetulla pöydällä noin viisi minuuttia ja tein siitä sitten kaksi pitkää pötköä. Leikkasin sopivan kokoisia paloja sahalaitaisella veitsellä ja pistin ne sellaisenaan pellille kohoamaan. Uusi kohotus kesti noin 20-25 minuuttia.

Paisto 250 asteessa ja nuorison edustaja totesi lopputuloksesta; noihan on ihan kuin leipomossa tehtyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti