lauantai 6. lokakuuta 2012

Juurespata


Paistin, lihapullien tai vaikkapa pihvien lisäkkeeksi sopii erinomaisen hyvin juurespata. Sen tekeminen on niin yksinkertaista, että melkein naurattaa.


Kaupasta tai vaihtoehtoisesta omalta kasvimaalta voi napata mukaan porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, sipulia ja purjoa. Tällä kertaa pieni lähikauppa tarjosi myös itselleni täysin uutta juuripersiljaa. Se näyttää aivan palsternakalta, mutta juuripersiljaa käytetään kuten tavallistakin persiljaa.


Pistä uuni lämpenemään noin 150 asteeseen ja öljyä hyvin kevyesti keraaminen vuoka. Sen jälkeen vain yksinkertaisesti kuorit ja pilkot kaikki haluamasi aineet sopiviksi suupaloiksi. Jätin tässä versiossa porkkanat ja lantut melko isoiksi, mutta muita juureksia paloittelin enemmän.

Seuraavaksi vain kaikki kuutiot vuokaan, päälle hieman juoksevaa hunajaa oman maun mukaan sekä muutama kokonainen maustepippuri. Laakerinlehtiäkin voi napsaista pari kolme juuresten päälle.

Tämän jälkeen keitin kasvisliemikuutiosta kolmisen desiä lientä, jonka annoin kiehua pari minuuttia. Kaadoin sitä sen verran vuokaan, että juurekset eivät peittyneet aivan kokonaan.

Lopuksi vuoka uuniin vähintään kahdeksi ja puoleksi tunniksi. Pidempi aika makeuttaa lopputulosta, mutta em. ajassa juureksista tuli juuri sopivia omaan makuuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti