maanantai 25. kesäkuuta 2012

Hanna-tädin kakkuja

Jos kermapurkin päiväys on mennyt muutama päivä aiemmin umpeen, ei sitä todellakaan kannata heittää roskiin. Sen sijaan etsitään kaapista seuraavaa;

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl perunajauhoja
  • 2 tl  leivinjauhetta
  • 2 tl  vanilliinisokeria
  • 2 dl sokeria
  • 200 gr rasvaa

sekä vielä 1,5 desilitraa tuota hieman happamaksi päässyttä kermaa.

Sekoitetaan jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeria yhteen. Vatkataan pehmeä rasva ja sokeri, jonka jälkeen seokseen lisätään tuo kerma. Pienen vatkaamisen jälkeen yhdistetään siivilän kautta jauhoseos rasvaseokseen.

Taikina laitetaan reiluksi puoleksi tunniksi jääkaappiin, jonka jälkeen siitä pyöritellään pieniä pyöreitä kakkusia uunipellille levitetylle leivinpaperille. Paistetaan 175 asteisessa uunissa arviolta 15 minuuttia, annetaan jäähtyä kunnolla ja nautitaan kahvin tahi maidon kera.

Parhaimmillaan nämä Hanna-tädin kakkuset ovat muutamien päivien päästä, mutta harvoinpa niitä on silloin enää jäljellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti