lauantai 11. tammikuuta 2014

Seppä Girsin pata

Lauantai-iltapäivän kruunasi seppä Girsin pata, jonka tekeminen oli paitsi hauskaa, myös mukavaa.

Tarvitset tähän riisin tai perunamuusin kanssa tarjottavaan herkkuun seuraavia tuotteita;

2 pakettia broilerin koipireisipaloja (marinoitu tai marinoimaton)
4 porkkanaa
pieni lanttu
pieni purjo
pieni palsternakka
pieni kukkakaali
2 dl mahdollisimman kuivaa omenasiideriä
2,5 dl Flora 4% kasvirasvasekoitetta
2 pientä purkkia tomaattipyrettä
2 kasvisliemikuutiota
1 teelusikallinen chilitahnaa tms
hieman vettä tomaattipyrepurkin huuhtomiseen

Jos käytät marinoituja koipireisipaloja, huuhtele niistä ensin marinadi pois kylmässä vedessä. Sen jälkeen leikkaa ne kahtia ja pistä puhtaaseen kulhoon odottamaan jatkoa.

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Kuori ja pilko juurekset sormenpään kokoisiksi paloiksi. Kuumenna valurautapannulla jonkin verran voita tai margariinia ja kuullota juureksia muutamia minuutteja. Tyhjennä pannu padan pohjalle.

Ruskista (lisää rasvaa tarvittaessa) broilerinpalaset pannulla, jotta ne saavat kauniin värin pintaansa. Annostele ne sitten juuresten päälle pataan.

Ripottele pataan tomaattipyree ja chilitahna, huuhtele pyrepurkki vesitilkalla. Lisää chilitahna ja murenna kasvisliemikuutiot mahdollisimman tasaisesti ympäri pataa. Kaada päälle kasvirasvasekoite ja siideri. Voit halutessai huuhdella vedellä paistinpannun ja lisätä senkin pataan. Sekoita huolellisesti isolla lusikalla tai kauhalla, jotta ainekset ympäröivät broilerinpaloja tasaisesti.

Laita kansi päälle ja pistä uuniin tunniksi.

Vähennä sitten lämpöä 150 asteeseen ja anna padan muhia vielä toinen tunti.

Pistä uuni pois päältä ja keitä riisi tai tee perunamuusia. Pata voi olla sen aikaa uunissa.

Tarjoile kiinankaali/ananassalaatin kera.

Juomaksi sopivat vesi, siideri ja olut.

Keitä jälkiruoaksi kahvit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti