maanantai 2. joulukuuta 2013

Tryffelit

Näiden herkkujen tekeminen ei voisi olla juuri helpompaa.

Rouhi ensin 200 grammaa suklaata mahdollisimman pieneksi vaikka raastinraudalla. Kuutioi myös 30 grammaa voita.

Kiehauta kattilassa yksi desilitra kermaa ja nosta kattila pois liedeltä. Sekoita mukaan suklaarouhe ja sen sulattua voi. Sen jälkeen voit vielä maustaa seoksen haluamallasi tavalla;

kolme ruokalusikallista whiskyä
tai
teelusikallinen kardemummaa
tai
kaksi ruokalusikallista likööriä
tai
kaksi ruokalusikallista pähkinärouhetta


Laita sitten tasaiseksi sekoittamasi massa jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.


Siilaa kippoon sokeroimatonta kaakaojauhetta. Ota taikinasta sormin palasia, jotka kierittelet pyöryköiksi. Huljuta niitä kaakaojauheessa joka puolelta ja nosta vadille. Pistä vati sitten kylmään muutamaksi tunniksi, jonka jälkeen voit purkittaa näin tekemäsi tryffelit kauniisti.

Anna lahjaksi tai syö itse....ei suositella laihduttajille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti