lauantai 14. helmikuuta 2015

Silikonivuoan kokeilua

Vanhan tutun reseptin kokeilu uudella IKEAn silikonivuoalla taisi olla menestyksekäs!
Tosin jätin marjat pois tällä kertaa.

Ainekset

4 kpl kananmunia
100 gr margariinia
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2,5 dl jauhoja
200 gr tummaa suklaata
noin 2-3 dl marjoja (mustikkaa, mustaherukoita, vadelmia)


sulata rasva kattilassa kokonaan ja siirrä kattila pois liedeltä. paloittele suklaa sulaneeseen rasvaan ja sekoita kunnes saat tasaisen keitoksen

vatkaa kananmunat ja sokeria valkeaksi vaahdoksi.


sekoita jauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe.


yhdistä VAROVASTI pyöritellen suklaa/rasvaseos kananmuna/sokeri vaahtoon..sekoita VAROVASTI kunnes seos on tasaisen ruskeaa

sekoita edelleen VAROVASTI jauhoseos mukaan.


Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele sekä jauhota reunat kunnolla.

Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele marjat tasaisesti taikinan päälle. Kaada sitten loppu taikina marjojen päälle.


Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä löysäksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti