keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Jugurttileipiä

Rasvatonta ja maustamatonta jugurttia oli jäänyt kokonainen litra jääkaappiin avaamattomana ja viimeinen käyttöpäivä lähestyi uhkaavasti. Koska ei tehnyt tällä kertaa mieli jugurttia, niin hyödynsin puolet tästä verrattomasta raaka-aineesta leipien tekoon.

5 dl jugurttia
3 rkl hunajaa
1 rkl suolaa
1 ps kuivahiivaa
1 dl oliiviöljyä
2 dl sämpyläjauhoja
n. 6-8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja


Lämmitä jugurtti reilun kädenlämpöiseksi. Sekoita kulhossa sämpyläjauhot, kuivahiiva, suola ja hunaja. Kaada päälle lämmin jugurttia ja alusta taikinaan jauhot oikein kunnolla. Lisää loppupuolella vaivaamista oliiviöljy.

Taikina saa jäädä hieman löysäksi. Anna sen kohota liinan alla vähintään 30, mieluiten 40 minuuttia.

Lisää jauhoja sen verran, että saat leivottua taikinasta kaksi pitkänomaista leipää. Laita ne uunipellille ja kohota taas liinan alla noin reilut puoli tuntia.

Paista 200 asteessa kiertoilmauunissa, kunnes leivät ovat kauniin väriset. Jäähdytä uuniritilän päällä ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti