
5 dl jugurttia
3 rkl hunajaa
1 rkl suolaa
1 ps kuivahiivaa
1 dl oliiviöljyä
2 dl sämpyläjauhoja
n. 6-8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Lämmitä jugurtti reilun kädenlämpöiseksi. Sekoita kulhossa sämpyläjauhot, kuivahiiva, suola ja hunaja. Kaada päälle lämmin jugurttia ja alusta taikinaan jauhot oikein kunnolla. Lisää loppupuolella vaivaamista oliiviöljy.
Taikina saa jäädä hieman löysäksi. Anna sen kohota liinan alla vähintään 30, mieluiten 40 minuuttia.
Lisää jauhoja sen verran, että saat leivottua taikinasta kaksi pitkänomaista leipää. Laita ne uunipellille ja kohota taas liinan alla noin reilut puoli tuntia.
Paista 200 asteessa kiertoilmauunissa, kunnes leivät ovat kauniin väriset. Jäähdytä uuniritilän päällä ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti