lauantai 30. toukokuuta 2015

Viiden minuutin kesäpiirakka

Tarvitset seuraavia tuotteita;

5-6 vartta tuoretta raparperia
1 dl punaherukoita - tuoreita tai pakasteena
1 pieni omena
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
100 gr margariinia (tai voita)


Nypi ensin sokeri ja rasva. Lisää näin saamaasi notkeaan seokseen jauhot, joihin olet ensin sekoittanut leivinjauheen. Nypistele taikina tasaiseksi ja levitä se voidellun vuoan pohjalle.

Ripottele päälle punaherukat ja omenalohkot sekä paloiteltu raparperi. Voit halutessasi kieuhauttaa raparperinpalat, mutta tämä on makuasia. Ripottele sitten muutama ruokalusikko sokeria koko komeuden päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia. Aika riippuu täysin uunistasi, mutta anna reunojen tulla kauniin ruskeiksi.


Nauti maidon kanssa.

Varoitus - tämä piirakka menee tuulensuojaan eli parempiin suihin huippunopeasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti