keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Myöhäisillan hunajaohrasämpylät - hyvin yksinkertaisesti

Taas kerran unohtui ostaa leipää kaupasta. No mitäs siitä....kello oli vasta puoli kymmenen illalla, joten kulhoon puoli litraa lämmintä vettä ja toiseen loput ohrajauhot pussin pohjalta sekä pussi kuivahiivaa.

Hellan päälle kuumenemaan pari ruokalusikkaa hunajaa metallisessa mittakupissa ja samoin puoli desilitraa oliiviöljyä.

Sekoitetaan jauhoseos sekä hunaja veteen, johon on jo vispattu vajaa ruokalusikallinen (pan)suolaa. Reilua vatkausta hetki ja mukaan yksi iso porkkana raastettuna. Lisäksi sämpylä- ja vehnäjauhoja sen verran, että taikina vaikuttaa ns. sopivalta käteen. Lisätään oliiviöljy ja vaivataan lisää, kunnes kulho kätketään liinan alle 20 minuutiksi.

Kohonnut taikina työpöydälle, reipasta pyöräyttelyä ja pellille ilmestyy pitkulaisia sämpylän aihioita.

Pellit em. liinan alle ja uuni melkein saman tien päälle 250 asteeseen. Paistetaan mukavasti kohonneet leivät ja syödään sen verran, mitä yötä varten uskaltaa. Aamulla on varmaan mukava herätä, kun tietää saavansa kahvinsa kera tuoretta sämpylää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti