sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Pikkuvoileivät

Muista antaa taikinan levätä jääkaapissa pari tuntia
Päivän herkkuna tarjoillaan voileipäsiä....Ei ei, ei sellaisia, vaan pikkuvoileipiä.


Kulhoon laitetaan 125 grammaa margariinia, kaksi reilua teelusikkaa vaniljasokeria, yksi muna, neljä desilitraa vehnäjauhoja, lusikan kärjellinen suolaa sekä 3/4 desilitraa sokeria. Kaikkien aineiden olisi hyvä olla mahdollisimman kylmiä.

Seuraavaksi kaikki aineet sekoitetaan käsin muromaiseksi taikinaksi. Jopa käden täytyisi olla viileä, joten itse puristelin hetken aikaa pakastimesta otettua viinimarjamehupulloa.


Sitten vain muokataan taikina tasaiseksi ja sysätään muovikelmuun käärittynä jääkaappiin kahdeksi tunniksi.

Jauhoitetulla työtasolla tämä taikina sitten kaulitaan noin puolen sentin paksuiseksi levyksi, josta otetaan muotilla pikkuleipiä. Kirjamessujen tuliainen osoittautui näppäräksi apuvälineeksi tässä työssä.


Sitten vain leipäset uuniin 225 asteeseen 10-15 minuutiksi. Annetaan jäähtyä ritilän päällä ja syödään pois saman tien, ettei tarvitse nousta niitä yöllä nauttimaan. Ovat kyllä niin hyviä, että edes kuvaa ei ehdi ottaa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti