keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Sitruunainen kesäsalaatti


Vaikka kesä on viileä, se vaatii ruokapöytään jotain raikasta. Yksi mahdollisuus on perinteinen vihersalaatti pienellä ryydityksellä.

Pese vaikka tammenlehväsalaattia, tomaatteja ja kurkkuja parhaaksi katsomasi määrä. Kuutioi tomaatit ja kurkut sopivan kokoisiksi palasiksi. Silppua salaatinlehdet joko käsin tai veitsellä pieneksi.

Kuori reilunkokoinen omena ja pilko siitä runsas puolet kuutioiksi. Ne saavat olla hyvin pieniäkin. Pistä omenanpalat pieneen astiaan ja purista päälle puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita. Sitruuna estää omenan tummumisen, kuten varmaan tiedät.

Sekoita kaikki ainekset salaattikulhossa ja ripottele päälle "Provencen yrttisekoitusta". Kiepauttele salaattia vielä muutama kerta ympäriinsä, jotta maustetta on joka puolella. Voit halutessasi pusertaa lisää sitruunamehua salaattiin, mutta ole varovainen. Voimakas sitruuna peittää helposti alleen kaikki muut maut.

Tämä salaatti ei mielestäni vaadi erillistä kastiketta, vaan on sellaisenaan herkullista - joko yksinään tai vaikkapa grillimakkaroiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti