maanantai 13. helmikuuta 2012

Oliiviöljysämpylät

Tämän blogin kirjoittaja on ilmeisesti erikoistumassa kotitekoisiin sämpylöihin, sillä millä muullakaan saa niin helposti, nopeasti ja ennen kaikkea riemukkaasti nuorisonsa pöytään.

Vesipohjaiseen taikinaan tuli tällä kertaa hivenen pikakaurahiutaleita, pussipohjallinen sämpyläjauhoja sekä tavallisia, leivontakarkeita vehnäjauhoja. Puolen litran taikinaan onnistuin upottamaan lähes desilitran oliiviöljyä, vajaan ruokalusikallisen suolaa sekä virolaista hunajaa.

Lisäsin jauhoja nesteeseen vain sen verran, että lopputulos oli vellimäistä. Peitin jauhokerroksella tämän vellin ja annoin sen kohota vajaat puoli tuntia. Sen jälkeen sekoittelin loput jauhot ja öljyn mukaan. Saman tien leivoin pöydällä sämpylät pellille, jossa ne saivat kohota peräti 45 minuuttia - tämä aika meni omiin kauneusuniini ;)

Lopputulos maistui ja oli sitä ainakin omasta mielestäni ilo katsellakin.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti