sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Perunarieskat

Perunamuusia kannattaa aina tehdä reilu annos, sillä tähteeksi jääneestä määrästä voi reipas kotikokki pyöräyttää erinomaista rieskaa.

Tarvitset siis perunamuusia, yhden kananmunan, teelusikallisen leivinjauhetta ja esimerkiksi sämpyläjauhoja. Myös pelkät vehnä- tai ohrajauhot ajavat saman asian.


Sekoita perunamuusin joukkoon kananmuna ja kaksi desilitraa jauhoja joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Pyöräytä vaikka isolla haarukalla muutamia kertoja ja lisää kananmuna.


Sen jälkeen pyöräyttelet munan muusi/jauhoseoksen joukkoon ja alat lisäämään jauhoja niin paljon, että saat sopivan kiinteän taikinan. Annostele mukaan esimerkiksi puoli desilitraa ruokaöljyä ja vaivaa taikinaa lyhyesti.



Muotoile siitä leikkuulaudalle oheisen näköinen pötkylä ja jaa se neljään osaan. Painele palaset noin teevadin suuruisiksi leiviksi uunipellille (muista leivinpaperi!).

Pistele leipäset haarukalla ja paista 225 asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi.

Odota hetki ja nauti margariinin kera joko erikseen tai aterian yhteydessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti