sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Värikäs vuokaruoka

Pilko haluamasi kokoisiksi kuutioiksi;

2 keskikokoista raakaa punajuurta
2 isoa porkkanaa
2 isoa perunaa
2 keskikokoista, kotimaista omenaa
1 iso sipuli
1 iso punasipuli


Voitele kevyesti ruokaöljyllä kannellinen pata. Laita juurekset ja omenalohkot pataan sekaisin. Lisää 2,5 dl juustokermaa ja pilko vielä mukaan muutama pieni suolakurkku sekä kourallinen juustoraastettta (ei liikaa).

Mausta lusikallisella hunajaa, puolella teelusikallisella suolaa ja laita vaikka viispippuria myllystä muutama pyöräytys. Sekoita vielä kerran huolella aineksi.

Laita 175 asteiseen uuniin noin tunniksi kansi päällä. Ota uunista hetkeksi ja lisää päälle iso tomaatti viipaloituna.

Paista vielä ainakin 40 minuuttia tai kauemminkin, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Paista oheen vaikka broilerin filepihvejä. Tämä vuoka kyllä on jo yksinään oikein hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti