sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Syksyn paras jälkiruoka - ja helpoin

Syksyn ehdottomasti herkullisin jälkiruoka syntyy edullisesti ja tavattoman nopeasti;


Kuori ja paloittele litran verran tuoreita omenia - happamat lajikkeet sopivat erityisen hyvin. Voitele vaikka pyöreä piirakkavuoka ja levitä omenanpalat siihen tasaisesti. Ripottele päällä omantuntosi mukaan kanelia.


Pistä sitten kattilaan noin 100-150 grammaa margariinia ja sulata se. Lisää desilitran verran sokeria ja noin 2,5 desilitraa kaurahiutaleita. Pyöräyttele seosta muutaman kerran, jotta sokeria sulaa kunnolla ja kaurahiutaleet ovat kauttaaltaan rasvassa.


Levitä tämä seos omenien päälle ja pistä vuoka 200 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Voit halutessasi lisätä puoli desilitraa vettä vuoan pohjalle.



Annan paistoksen jäähtyä pienen hetken ja vispilöi kaupan valmiista purkista vaniljakastiketta kyytipojaksi. Myös jäätelö sopii omenakaurapaistoksen seuraksi. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti