torstai 2. syyskuuta 2010

Vispipuuro punaherukoista

Arki-illan voi huipentaa mahtavalla tavalla keittämällä kattilallisen vispipuuroa. Koska puolukoita ei ihan vielä kannata lähteä keräämään metsästä, on parempi ottaa pakasteesta puoli litraa punaherukoita.

Kattilaan mitataan seitsemän desilitraa vettä ja saman tien voi tipauttaa mukaan jäiset marjat. Levy kuutoselle ja kiehumispistettä odotellessa voi rauhakseen sekoitella liemeen mukaan vajaan desilitran sokeria.

Mikään pakollinen lisävaruste tuo sokeri ei ole, mutta ehkä punaherukat sittenkin maistuvat suussa paremmilta makeampina.

Kun vesi alkaa kiehua, vispilöidään mukaan 1,25 desilitraa mannasuurimoita. Vispiläkäden voi antaa käydä voimakkaasti, sillä paakkuista puuroa ei viitsi syödä.


Vähennä samalla levy vaikka kakkoselle saakka ja sekoittele puuroa sen verran ettei se pala pohjaan. Noin vajaan kymmenen minuutin päästä voit lisätä pienen tipan suolaa, mutta välttämätöntä se ei ole. Sitten onkin aika ottaa kattila hellalta ja pistää se jäähtymään tiskialtaaseen laskettuun kylmään veteen.

Jäähdyttelyä voi jatkaa halutessaan, kunnes puuro on huoneenlämpöistä. Itselleni riittää 10-15 minuuttia, jonka jälkeen kuohkeutan puuron sähkövatkaimella. Kannattaa vatkata mahdollisimman pitkään, sillä mitä kauemmin jaksat sitä tehdä, sitä vaaleammaksi puuro tulee.


Puuron on parhaimmillaan tuoreena ja nautittuna kuohukermatilkan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti