sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Kurkkusäilykettä

Purkit IKEAsta, 2,99€/kpl
Avomaan kurkkuja saa tätä nykyä säilöttyä tulevan varalle äärimmäisen helpolla tavalla. Rajamäen Säilöntäliemi maksaa noin kolme euroa ja pullollisella saa tehtyä noin 1,5 litraa suolakurkkuja.

Tarvitset vain siis pullon tuota Säilöntäliemeä (4 dl), saman verran vettä ja kolme teelusikallista suolaa. Kiehauta nämä kaikki ja kaada lasipurkkiin pinoamiesi kurkkuviipaleiden päälle. Jos sinulta löytyy tuoretta tilliä, voit viskoa sitä muutamia varsia mukaan makua antamaan.

Jäähdytä hieman aikaa, pistä jääkaappiin ja noin reilun kahden viikon päästä sinulla pitäisi olla oikein herkullisia suolakurkkuja vaikka voileivän päälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti