lauantai 6. syyskuuta 2014

Helppo ja maistuva omenapiiras

Sekoita kulhossa sormin murustelemalla;

125 grammaa voita tai margariinia
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 dl sokeria

Kun olet saanut aineet tasaiseksi massaksi, voit lisätä vielä yhden kananmunan.

Levitä taikina lasisen, voidellun vuoan pohjalle ohueksi kerrokseksi.

Laita päälle pari desilitraa omenasosetta, muutama tuoreen omenan viipale ja yksi viipaloitu päärynä.

Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Jos pidät kanelista, ripottele sitä piiraan pinnalle ennen paistamista.


Nauti vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti