maanantai 23. elokuuta 2010

Helpot, mutta ei ihan tavalliset letut

Jääkaapissa ei ole kuin tilkkanen maitoa, ei yhtään kermaa ja lettuja tekisi mieli - paha tilanne. Mutta onneksi tuli otettua pari päivää aiemmin pakasteesta sulamaan viime vuoden syksyllä mehumaijalla tehtyä omenamehua. Tuota mehua ei sellaisenaan voi juoda, mutta lantrattuna vedellä siitä tulee ihan mainiota.



Pieni kokeilija herää ja on aika tehdä pieni erä herkullisia omenahunajalettuj
a;


Mittaa kulhoon kolme desilitraa maitoa, yksi desilitra omenamehutiivistettä (tai tavallista omenamehua), kaksi kananmunaa, neljäsosa teelusikallista suolaa ja ruokalusikallinen sokeria. Lisää vielä hunajaa pari ruokalusikkaa juoksevana. Hunajan saa tarvittaessa nopeasti nestemäiseksi mikrossa.



Vatkaa vispilällä nuo aineet kunnolla sekaisin ja lisää kaksi desilitraa vehnäjauhoja. Vispilöi vielä sen verran, että taikinasta tulee tasainen.



Pistä paistinpannu hellalle kutosella ja kun rasvanokare sulaa tarpeeksi nopeasti, vähennä lämpöä neloselle.



Paista letut - helpoiten taikinan saa annosteltua pienellä kauhalla. Letun kääntöpuolta ei ole tarvis ruskistaa mahdottoman kauan. Lopputulos on vain maukkaampi, jos jätät sen vaaleammaksi kuin etupuolen.



Nautit letut perheesi kanssa välittömästi paistamisen jälkeen ja keksi joku hyvä selitys, jos niitä eri riitä tarpeeksi kaikille.



Maidon voi korvata melkein millä tahansa nesteellä lettutaikinassa. Kokeile esimerkiksi mustaherukkamehua. Niin ja tässä blogissa ei lasketa kaloreita eikä murehdita turhia. Muistat vain syödä aina vain sen verran, että jaksat myös kuluttaa tankkaamasi energian. Nämä tuli tehtyä pienen pyörälenkin jatkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti