perjantai 20. elokuuta 2010

Lihapullia

Lihapullia arkisempaa ruokaa ei heti tule mieleen. Niiden täytyy siis olla helppotekoisia - ja näin tietysti onkin.

Ota sopivan kokoinen kulho ja hienonna sinne 1-2 vaalean sämpylän tai paahtoleivän sisus. Kuoret voit popsia omaan suuhusi samantien. Lorauta tuon muruseoksen sekaan muutama ruokalusikallinen kermaa tai vettä - sekoita massa tasaiseksi.

Pistä paistinpannu kuumenemaan ja pilko yksi mieleisesi sipuli mahdollisimman pieneksi. Ruskista sipulihaketta pieni hetki kuumalla pannulla pienessä rasvatilkassa. Käytä mieluiten oliiviöljyä, mutta kyllä rypsiöljykin käy.

Sekoita sitten 400 gramman paketti jauhelihaa ja tuo äsken ruskistamasi sipulimössö alussa tekemääsi leipämassaan. Lisää yksi kananmuna, suolaa (max. 1 tl) ja paprika- tai chilijauheutta omien makumieltymiesi mukaan. Jos kaapistasi löytyy valkopippurijauhetta, voit lisätä sitä pienen määrän.


Sekoita koko komeus puhtain käsin tasaiseksi.


Pistä paistinpannulle - jota ei tarvitse tässä välissä pestä - hieman lisää öljyä, pyöritä kylmällä vedellä kostutetuin käsin haluamasi kokoisia lihapullia ja paista ne kypsiksi.

Lihapullien kanssa parasta on perunamuusi, mutta hätäisempi ruokailija keittää kasan pikamakaroneja varustautuen samalla Felix -ketsupilla. Kuvan kattaus on jo liioittelua tätä ateriaa varten, vähempikin riittää. Mutta jos aiot tehdä vaikutuksen uuteen mies/naisystävääsi, voi kauniilla esillepanolla saada paljon anteeksi....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti