sunnuntai 22. elokuuta 2010

Iisi jauhelihakeitto helposti

Tämän nopeammin ei keittoa oikeastaan edes viitsi tehdä!

Ota esille kymmenkunta perunaa, pari porkkanaa, 400 grammaa paistijauhelihaa, yksi lihaliemikuutio ja yksi sipuli.


Kuori perunat ja porkkanat - pilko potut kolmeen osaan ja porkkanat pieniksi paloiksi. Siivuta sipuli, mutta älä tee kauhean pientä mössöä.

Ota reilu kattila, pistä sinne vajaa litra vettä - kiehauta vesi. Lisää sitten lihaliemikuutio ja sekoita, kunnes se sulaa kokonaan veteen. Lisää porkkanat ja pari minuuttia myöhemmin perunat. Kun vesi taas kiehuu, pienennä levy kolmoselle.

Samaan aikaan tuon edellisen kohdan kanssa paistelet teflonisella paistinpannulla jauhelihan sekä sipulisiivut. Murenna jauheliha kunnolla paistolastallasi.

Kun perunat ja porkkanat ovat kiehuneet viitisen minuuttia, lisäät jauhelihan kattilaan. Keittele, kunnes pikkuhaarukalla kokeiltaessa perunat tuntuvat sopivan pehmeiltä.

Kata syvät lautaset pöytään, huhuile porukat kokoon ja tarjoa näkkileivän sekä juomien k
era.

Ota vastaan kiitokset hyvästä keitosta ja kerro, ettei sen tekemiseen mennyt kuin 10 minuuttia plus keittoaika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti