tiistai 17. elokuuta 2010

Perunarieskaa

Jos perunamuusia ja keitettyjä porkkanoita on sattunut jäämään muutama kauhallinen jäljelle, älä ihmeessä heitä niitä pois. Jätä muusi kattilaan ja lisää sinne myös porkkana. Pistä uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

Ota iso haarukka tai joku muu atrain ja murskaa ne porkkana perunasoseen joukkoon. Lisää sitten yksi kananmuna, muutama ruokalusikka vaikka oliiviöljyä ja vehnäjauhoja sen verran, että saat tasaisen, kädessä mukavalta tuntuvan taikinan. Halutessasi voit pistää noiden vehnäjauhojen sekaan teelusikallisen leivinjauhetta, mutta mitenkään välttämätöntä se ei toki ole.

Ota sitten uunipelti, levitä siihen leivinpaperi ja jauhoisilla käsillä taputtele sellaisia kahvilautasen kokoisia plättyjä sen verran kuin taikinamäärä antaa myöten. Paksuutta niillä voi olla saman verran kuin pikkusormellasi. Ota haarukka ja pistele leipien päälle sinne tänne reikiä.

Sitten koko komeus uuniin, joka on varmaan ehtinyt jo lämmetä tässä vaiheessa. Paista leipiä sellaiset 15-20 minuuttia eli niin kauan, että ne saavat kauniin värin päälleen.

Ota uunista, heitä puhtaalle lautaselle, pistä päälle margariinia ja mahdollisesti juustoa - nauti heti. Nämä systeemit maistuvat kaikista parhaille lämpiminä.

Mikäli rieskasi näyttävät samalta kuin kuvan lapsilla, on jotain mennyt pahasti pieleen - aloita alusta.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti