keskiviikko 25. elokuuta 2010

Omenainen kakku

Jos tekee mieli jotain makeata, ehdotan tällä kertaa omenaista kakkua - ohje on vähintäänkin sata vuotta vanha ja peräisin jenkeistä.

Mittaa kulhoon yksi kahvikupillinen sokeria ja saman verran pehmeää margariinia. Vatkaa ne vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sitten puolitoista kuppia oikein hienoa omenahilloa/kiisseliä. Jatka vatkaamista ja lisää vielä kupillinen rusinoita. Pyöräytä ne nopeasti tähän vaahtoon.

Se
koita toisessa astiassa kaksi kuppia vehnäjauhoja ja kaksi teelusikkaa leivinjauhetta. Yhdistä jauho- ja rasvaseokset varovaisesti kääntelemällä. Älä vatkaa, koska silloin lopputuloksena voi olla latistunut tai kova kakku.

Mikäli haluat, voit lisätä jauhoseokseen esim. kanelia, kardemummaa tai vanilliinisokeria lisämausteiksi.

Voitele ja korppu- tai vehnäjauhota kakkuvuoka. Annostele taikina tasaisesti vuoan pohjalle, mutta älä paina sitä kokoon. Muista nuolla lopuksi taikinalasta - turha heittää pesuveden joukkoon kaikkea hyvää....

Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia. Kakun kypsyyttä voit kokeilla tulitikulla - työnnä tikku keskelle kakkua - kun taikinaa ei enää tartu tikkuun, on herkkupalasi valmis.

Annan kakun vetäytyä hetki ja kumoa se sitten sokeroidun leivinpaperin päälle. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä - silloin maut ovat ehtineet tasaantua sekä voimistua.

Voimistunut onkin oikea sana kuvaamaan tätä paakkelssia. Saa olla tavallisen kovahermoinen tai todella makean himoon kuoleva kaveri, joka tätä pystyy irvistämättä syömään. Rusinoiden maku tuhatkertaistuu uunissa jne. Saas nähdä tuleeko tätä "herkkua" tehtyä uudelleen....Mutta Half Naked Chef ei todellakaan pelkää epäonnistumisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti