lauantai 21. elokuuta 2010

Mahdottoman helppo mustikkapiiras

No, eipä tuo muutaman päivän takainen ohjekaan vaikea ollut, mutta tässä tulee vieläkin nopeampi vaihtoehto;


Voitele lasinen, pyöreä piirakkavuoka, sellainen 25-30 senttiä halkaisijaltaan. Pistä uuni päälle 200 asteeseen.



Sekoittele yhteen kulhoon 2 desilitraa vehnäjauhoja, 1 desilitra perunajauhoja, 1 teelusikallinen leivinjauhetta ja 1 ruokalusikallinen vanilliinisokeria. Voit halutessasi siilata nuo perunajauhot, niin ei tule sitten "klimppejä".



Toiseen kulhoon pistät noin 150 grammaa pehmeää leivontamargariinia ja yhden desilitran sokeria. Ota samalla esille kaksi kananmunaa. Jos olet unohtanut ottaa margariinin pehmenemään etukäteen, voit kiupauttaa tuota sen mikron kautta - sellaiset max. 10 sekuntia riittänee.



Vatkaa sitten sähkövehkeellä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Aikaa menee varmaan noin kolme neljä minuuttia. Riko sitten seokseen yksi kananmuna ja jatka vatkaamista vielä puolisen minuuttia. Pysäytä vatkain.



Siilaa tuo alun jauhoseos tähän tekemääsi rasvavaahtoon ja pyörä
ytä sitten hyvin nopeasti koko hoito tasaiseksi massaksi. Tämä täytyy tosiaan tehdä vauhdikkaasti, sillä muutoin lopputulos voi olla lattean kova.


Tasoittele taikina piirakkavuoan pohjalle - tee tämäkin nopeasti sormin, sillä lämmetessään taikinaa tahmaa sormiin eikä sitä enää saa leviämään.


Seuraavaksi otat käyttöösi tuon kulhon, jossa sinulla oli jauhoseos. Tyhjennä sinne yksi purkki kermaviiliä, yksi kananmuna ja puoli desilitraa sokeria. Sekoita vaikka isolla haarukalla tasaiseksi.



Levitä vuokaan taikinan päälle puoli litraa mustikoita - joko pakasteita tai tuoreita. Levitä kermaviilisysteemi marjojen päälle suurin piirtein tasaiseksi. Sysää lopputulos uuni keskitasolle ja paista noin 30-40 minuuttia. Kun piirakan reunat ovat kauniin ruskehtavat, on piirakkasi valmis.



Ota uunista, anna jäähtyä hieman aikaa ja nauti kavereitten kanssa. Jos onnistuit, on puolen tunnin päästä jäljellä vain tuo legendaarinen viimeinen pala. Syö se maidon kera yöllä - lihottaa, mutta so what?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti